Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Proč nepodporuji Tommyho Robinsona

 

Tommy Robinson

Stephen Christopher Yaxley-Lennon aka „Tommy Robinson“

 

Autor: Greg Johnson

V pátek 25. května byl před budovou Korunního soudu v Leedsu zatčen britský protimuslimský agitátor Tommy Robinson, když živě přenášel příchod obviněných příslušníků muslimského gangu prznitelů dětí do budovy, kde si měli vyslechnout rozsudky. Trvalo to více než hodinu.

Robinson byl následně odsouzen za pohrdání soudem. Informování o případu muslimských násilníků bylo totiž až do ukončení procesu výrazně omezeno a případné porušení těchto nařízení mohou jejich obhájci využít k podpoře žaloby pro zmatečnost.

Ano, Robinson svým konáním skutečně zvýšil pravděpodobnost, že obžalovaní od soudu odejdou svobodní.

Robinson se navíc nemůže hájit neznalostí zákona – loni byl totiž zatčen ze stejného důvodu při soudu s obviněnými ze skupinového znásilnění v Canterbury. Jeho rozsudek byl podmínečně odložen. Podmínka zněla, že se ničím podobným znovu neproviní v následujících 18 měsících. Jelikož to porušil, poslal ho soud na 13 měsíců za mříže. Současně bylo na případ (muslimů) pro tisk uvaleno informační embargo – zřejmě proto, že stále probíhá. V září mají prý stanout před soudem další podezřelí.

Ohrožení Robinsona a jeho bezpečí ve věznici ze strany početných nebělošských a muslimských trestanců je samozřejmě nešťastné, stěží to ale může posloužit jako argument proti jeho uvěznění – dostal by tak de facto bianko šek na beztrestné porušování zákona. Rozhodně by se mu však za mřížemi mělo dostat zvláštní ochrany.

Britská vláda požívá oprávněné nedůvěry za své „úspěchy“ při ututlávání masového znásilňování bělošských dětí muslimskými gangy. A to už vůbec nemluvíme o kritice, již si zasluhuje za potlačování nesouhlasných postojů v otázkách rasy a imigrace. Proto se na Robinsonovu obranu zvedla bouře nevole a na adresu vlády prší obvinění z potlačování svobody slova a zametání skandálu pod koberec.

Na chvíli se však zastavme a promysleme to.

Každý právní systém má své mouchy. Postavení pohrdání soudem mimo zákon však mezi nelegitimní, orwellovské formy útisku nepatří. Má totiž za cíl zajistit řádný proces, nezbytný k dosažení spravedlnosti. Opakuji, že Robinson svým zásahem do procesu umenšil pravděpodobnost, že dojde k potrestání zločinců. Přes to všechno se v pátek vydal k soudní budově.

O jeho pohnutkách se lze jen dohadovat. Jelikož už byl za stejný prohřešek potrestán, jasně věděl, do čeho jde. Publicita spojená s jeho kouskem mu tak stála za riziko osvobození gangu násilníků. Takové rozhodnutí nelze nazvat jinak než neuvěřitelně sobecké a těžko dospět k jakémukoliv jinému závěru, než že Tommy Robinson je morálně lehkovážný a zřejmě i poněkud natvrdlý.

Tommy Robinson mohl v pátek 25. května rozšiřovat povědomí veřejnosti o muslimských ganzích znásilňujících děti na libovolném místě Spojeného království. Zvolil si však to jediné, kde mohla jeho přítomnost dosažení spravedlnosti obětem ztížit, namísto aby mu napomohla. Zkuste se nad tím na moment zamyslet. Je to skutečně šokující chyba v úsudku.

Nacionalisté by se tedy neměli ochotně hotovit k obraně Tommyho Robinsona.

Věrnost našemu „týmu“ je chvályhodná. Naše první a hlavní loajalita by však měla patřit naší věci. A pokud ji někdo poškodí, nesmíme se bát na to upozornit. Tommy Robinson poškodil věc spravedlnosti pro oběti týratelů dětí. Jejich stíhání a zdárné odsouzení neulehčil – naopak jej učinil obtížnějším.

Proti zastáncům bělochů stojí celý systém a našimi jedinými spojenci jsou pravda a spravedlnost. Věrohodnost si nejspolehlivěji můžeme získat tím, že budeme říkat pravdu a bránit spravedlnost.

Tommy Robinson ale pravdu a spravedlnost na své straně nemá. Doufám, že se mu dostane náležité ochrany ve vazbě i spravedlivého procesu, který s takou lehkostí upírá jiným. Probělošští aktivisté po celém světě si však musejí strážit svou věrohodnost, a ne jí marnotratně vyplývat v bělošské obdobě barevných rasových bouří, založené na chybném předpokladu, že Tommy Robinson je mučedník za svobodu slova a spravedlnost pro oběti gangů muslimských pedofilů. Trayvon Martin a Michael Brown nebyli nevinní dětští mučedníci zabití rasisty. Stali se obětmi svého mizerného úsudku a lehkomyslnosti. Totéž lze říct i o Tommym Robinsonovi.

Britský globalistický, multikulturalistický establishment se – postaven před hrozivé následky nebělošské imigrace a nevyhnutelného vzestupu bělošského populismu a nacionalismu v reakci na ni – zjevně musí k zachování své moci uchylovat k drakonickým totalitárním opatřením. Dochází tak k mnoha autentickým případům, kdy politická třída i média tutlají na běloších páchané zločiny barevných. Nouze není ani o skutečné příklady orwellovské cenzury, sledování a perzekuci britských probělošských aktivistů.

Svou podporou i protesty bychom tak měli šetřit na skutečné oběti, nikoliv Tommyho Robinsona.

Úvaha Grega Johnsona Why I Don’t Support Tommy Robinson vyšla na stránkách Counter-Currents Publishing 28. května 2018.

Úvaha je k dispozici i jako zvuková nahrávka zde. Přihlásit se k odběru podcast příspěvků Counter-Currents Publishing je možné přes RSS feed zde.

14 Responses to “Proč nepodporuji Tommyho Robinsona”

  1. Andrew napsal:

    Herbord: Překvapuje mě, že věříte ve spravedlivý proces v Systému, který ty gangy nechal působit takovou dobu. Systém zahájil proces jen kvůli tomu, že už ty kauzy nešly zamést pod koberec. Rozhodli se obětovat pár gangsterů původem většinou z Pákistánu, ale není cílem vyšetřit vše, protože by se nešlo vyhnout otázkám o vině policistů, úředníků atd. Ti věděli, ale nekonali a mlčeli. Nevěřím ve spravedlnost ve společnosti, která obětovala vlastní děti na oltář multikulti. Robinson před soudem opravdu natáčet nemusel, ale jeho zatčení upozornilo na tyto gangy půlku světa, který by jinak hltal mainstreamová média. Navíc to obnažilo dvojí metr, kdy je velká starost, aby zneužívači dětí měli spravedlivý proces, ale Robinsonovi upírali právo si vybrat svého obhájce. Jen doufám, že ho to upozorňování i za cenu provokace, nebude stát život ve vězení.

  2. Herbord napsal:

    Andrew, prečo si myslíte, že sudcovia v tomto prípade nerozhodnú spravodlivo? Priznám sa, že konanie v minulých procesoch som vôbec nesledoval.

    Robinsonovi z právneho hľadiska uznávam, že ak je odsúdený na trest odňatia slobody, tak má byť zabezpečený spravodlivý výkon odňatia slobody, nie života, pri tom nešťastníkovi s bravčovým sendvičom by som žaloval štát, ak by som bol príbuzný. Za týmto účelom snáď môže priaznivo pôsobiť aj kampaň podporovateľov TR. Snaha principiálne chrániť obžalovaných pred vynesením rozsudku je však správna a R. vedel, do čoho ide.

  3. TK napsal:

    Gangy řádí skoro betrestně díky svolení systému, to je asi zjevné.
    Ohledně „Robinsona“ – a nestálo by spíš za to položit si otázku, proč ten mediální prostor dostal on – a ne třeba Matthew Tait? Nebo Jez Turner? Nebo Marc Collett? Nebo Millenial Woes a spousta dalších autentických nacionalist“?

  4. Andrew napsal:

    TK: Robinson klidně může být nedokonalý, ale aspoň něco dělal. Kde jsou v Británii všichni dokonalejší než on, když gangy řádí? On se proslavil a ne ostatní.

  5. Andrew napsal:

    Herbord: Vaše úvaha by platila jen v případě, že by soudci byli opravdu ctihodní muži toužící soudit spravedlivě. Oni si ale stejně najdou nějakou jinou záminku, proč dát menší tresty, i kdyby Robinson před soudem nenatáčel. Systém ty procesy zahájil jen velmi neochotně až ve chvíli, kdy zprávy o ganzích začaly pronikat z alternativní scény do mainstreamu. To však ještě neznamená, že je snaha soudit všechny a přísně. Jde jen o to odsoudit pár vybraných a postradatelných viníků a tím celý mnohem větší případ uzavřít a všechno vyšetřování ukončit. Je možné, že se Robinson úmyslně vystavil nebezpečí, aby přitáhl další pozornost k tomuto částečnému procesu. Částečný proces sice je lepší než nic, ale je to současně výsměch, protože se zametá pod koberec vina těch, kteří o ganzích věděli, ale mlčeli – policisté, radní měst, sociální pracovníci atd.

  6. TK napsal:

    Je fakt, že mi v tomto případě přijde Johnsonova kritika trochu „zaťatá“, ale Robinson je natolik nedokonalý hrdina (chystáme k tomu ještě jeden trochu podrobnější kus), že to z nějakých důvodů nemůže nebo nechce překousnout. McNallenův postoj v tom videu z Red Ice mi je osobně taky celkem blízký…

  7. Herbord napsal:

    1. Robinson je vážený, lebo informoval o gangoch.
    2. Robinson vedome sabotuje aspoň aké-také chabé potrestanie členov skupiny.

    Záver: Informovanie je cennejšie ako potrestanie.

    Tejto logike nerozumiem.

  8. Blbousek napsal:

    Proces ma byt vzdy verejny aby verejnost byla informovana, soudy pod poklickou jsou vzdy spatne.

  9. Andrew napsal:

    Matvs: Na tom je hodně pravdy. Greg Johnson se mi zdál skoro vždy rozumně píšící přesněji až do teď. Každý, kdo se věnoval tématu grooming gangů navzdory mediální ostrakizaci a policejnímu pronásledování si zaslouží podporu, i když na jiné věci má třeba rozdílné názory. Ti, kteří vydali anglické děti a mládež těmto mrchožroutům, se musejí radovat při pohledu na svářící se „extremistické“ pisatele článků. Proto je každá demonstrace za Tommyho dobrá. Nepřítelem jsou pokrytecké zbabělé a slizké krysy typu bratří Milibandů, prosazující multikulti a inkluzi pro ostatní, ale vlastní děti do exkluzicvních soukromých škol, a ne aktivisté jako Tommy. Normálně tady nepoužívám taková přídavná jména, ale u viníků Rotherhamu a dalších cca 20 skandálů si nemůžu pomoct.

  10. Matvs napsal:

    Myslím si, že Stephen McNallen, autor knižky Asatru: A Native European Spirituality, vystihol situáciu okolo T. Robinsona veľmi dobre:

    https://www.youtube.com/watch?v=MjAYoJRVA20

    Je jedno, či Robinson zákon porušil alebo nie, ale v tomto prípade sa jedná – podobne ako v prípade Trumpa – o symbol a Británia je nepochybne na rozhraní – o čom koniec-koncov jasne svedčí aj stav hl. mesta Anglicka.

    Divím sa, že práve Greg Johnson, ten istý pán Johnson, ktorý ešte nedávno tvrdil, že „alt-light“ a podobní sú užitoční a majú potencial vstupnej brány pre ľudí, ktorí dosiaľ žili v nevedomosti, teraz protichodne kritizuje T. Robinsona. Osobne poznám viacerých ľudí, ktorých práve Robinson dostal k určitým témam, cez ktoré sa potom dostali ďalej a dnes sa s nimi môžem zhovárať aj na tému eugeniky. Nemám žiadne ilúzie o tomto pánovi, ktorý čelí 13 mesiacom v lochu, ale z danej situácie sa dá čerpať.

  11. Waltam napsal:

    Uuups!…tak takový pro-systémový alibismus bych na stránkách Potápěče zrovna nečekal :-( …

  12. Andrew napsal:

    E.X.: OK nejsou stejní, ale přesto na pojmenování zla těch gangů se snad shodnou všichni běloši, kteří ještě zůstali aspoň trochu normální. To nenarušování procesu ani reportáží před soudní budovou, aby se nebylo možné pro obhájce stěžovat si na ovlivňování procesu by mělo smysl jen v případě, že by soudci byli skutečně ctihodní muži toužící soudit spravedlivě. Pokud by jim munici nedodal Robinson tou reportáží, našli by si jinou záminku pro nižší tresty. Po velkém humbuku „radikálů“ ty gangy už Systém nemohl ignorovat, proto se rozhodl dát pár let vězení několika vybraným viníkům, ale opravdové vyšetření jdoucí do hloubky není v zájmu Systému. Potom by museli soudit nejen gangstery, ale i policisty, městské zastupitele a sociální pracovníky, že mlčeli po 20 let a nic nedělali. Robinson by možná byl i pro reemigraci, ale ví, že potom by měl ještě menší šance přežít než dnes. Převaha sil proti němu stojících je tak drtivá, že musí dělat kompromisy, ať chce nebo nechce. Dovolím si tvrdit, že Johnson v USA má přece jen jiné podmínky než Robinson v UK. V USA je mnohem větší svoboda slova a svoboda držení zbraní na sebeobranu. V Británii už se nesmí skoro nic, mít pistoli ani nůž. Naděje je v armádě, kde je stále ještě většina bělochů s přístupem ke zbraním, nevěřím, že budou poslušni rozkazům až do konce, když budou „noví“ Angličané ohrožovat jejich rodiny. Zažijeme ještě zajímavé časy.

  13. E.X. napsal:

    Tommy Robinson není identitar i když s nimi spolupracuje. Nepodporuje reemigraci, ale multikulturni společnost bez znasilneni, bez islámu a se svobodou slova. Greg Johnson stojí prostě na jiných pozicích. T. R. ma blízko k americké Alt Lite.

  14. Andrew napsal:

    Na druhou stranu by měl autor uznat, že nebýt Robinsona a jeho upozorňování na ty gangy, žádný proces by pravděpodobně ani nezačal. Z článku je cítit víra v to, že přes všechnu zločinnost Systému má smysl dodržovat jeho pravidla. Ne nemá. Soudy, které ignorovaly to řádění gangů po mnoho let si pohrdání plně zaslouží.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

28. dubna 1945 byl zabit italský politik a fašistický diktátor Benito Mussolini. Narozen roku 1883, tento někdejší komunista vytvořil už v roce 1923 v Itálii první fašistický stát v Evropě. Později se stal spojencem národně socialistického Německa, jehož armády v posledních letech udržovaly jeho vládu nad severní částí země, tzv. Republikou Saló.
28. dubna 1902 se v bohaté moskevské rodině narodil Aleksander Vladimirovič Koževnikov, který vešel do dějin spíše pod svým pofrancouzštěným jménem Alexandre Kojève . Tento vlivný francouzský filosof a politik se zabýval hlavně novoplatonismem, filosofií dějin a G. W. F. Hegelem. Výrazně ovlivnil francouzskou filosofii 20. století, především svou prací na vzniku Evropské unie.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív