Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Horst Mahler – člověk v tísni!

Horst Mahler

Horst Mahler a pomsta „právního státu“. Třiaosmdesátiletý invalida umírá ve vězení. Doživotí za svobodu?

Horst Mahler (nar. 1936) se v obnoveném systému nadvlády bank a monopolů, jehož základní kámen byl položen v roce 1944 v Normandii, necítil dobře nikdy. V šedesátých letech se mu – v duchu doby – pokoušel čelit zleva, což jej přivedlo až ke spoluzaložení Frakce Rudé armády, přestože ozbrojený odboj do posledka odmítal. Za toto nasazení byl v roce 1970 odsouzen ke čtrnácti letům odnětí svobody. O deset let později, po uplynutí dvou třetin trestu, ho propustili. V osmdesátých letech byl pak svědkem pozvolného kooptování stárnoucí „nové levice“ systémem. A přitom jasně poznává, pravděpodobně právě i pro svůj dlouholetý odstup daný společenskou izolací, že její „dlouhý pochod institucemi“ povede ke konečné likvidaci Německa.

Od sedmaosmdesátého může znovu vykonávat právnickou praxi a ve volném čase studuje nejen spisy Hegelovy, s jejichž vážnou četbou začal ještě ve vězení, ale i různých völkisch autorů. Ve stínu za systémem s jistotou určuje úhlavního nepřítele a koncem devadesátých let se přidává k těm, kteří Německo chtějí legálně bránit před nejhorším. Avšak Národně demokratická strana Německa musí svůj boj vést pod falešnou vlajkou, a tak ji v roce 2003 někdejší příslušník západoněmeckého „maoistického kolektivu“ opouští se slovy: „NPD je parlamentně zaměřená strana, tudíž staromódní a – jako parlamentní systém sám – odsouzená k zániku.“ On hodlá, ostatně jako již koncem šedesátých let, jít hlavou proti zdi a otevřeně zaútočit na hlavní pilíř „legality“ poválečné Spolkové republiky. Zakládá Spolek pro rehabilitaci perzekuovaných kvůli popírání holocaustu.

Po četných „šarvátkách“ dojde v letech 2008–2009 ze strany systému ke zdrcujícímu protiúderu – spolek je zrušen a jeho protagonista odsouzen k desetiletému trestu odnětí svobody za „zločiny štvaní lidu a popírání“. Ten měl názorovému delikventu vypršet již koncem loňského roku, byl však přerušen v létě 2015 v důsledku jeho zdravotního stavu poté, co mu amputovali levý bérec. Po bezmála dvouleté rekonvalescenci tehdy již jednaosmdesátiletý Horst Mahler do vězení nenastoupil, nýbrž prchl do Maďarska, kde zažádal o azyl. Jenže Maďaři nepohodlného azylanta (dodat tak ničivou munici sluníčkářům a nepřátelům Orbánovy vlády vůbec?) vydali zpět do Spolkové republiky. Od června 2017 je tak stařičký, nemocemi sužovaný buřič znovu ve výkonu trestu, který má skončit na podzim 2020.

Martyrium tím však nekončí. Když byl loni vězni amputován i pravý bérec, což zprvu odmítal, samo vedení věznice podalo žádost o Mahlerovo předčasné propuštění ze zdravotních důvodů, jelikož prý i přes úspěšné provedení operace jeho celkový stav napovídá, že se blíží ke konci života. Mnichovská prokuratura žádost zamítla z „bezpečnostních důvodů“ a s odůvodněním, že „mezi výkonem trestu odnětí svobody a ohrožením života není příčinný vztah“. Vězeňská nemocnice je pro paliativní péči v terminální fázi života přece dostačující a v nutném případě může být vězeň vždy přemístěn do jiné, externí. Mimořádná nebezpečnost invalidního starce plyne z jeho údajně dosud vysokého postavení v krajně pravicovém milieu, o čemž svědčí četné návštěvy (včetně evropského poslance za NPD Udo Voigta) a žádosti o ně, jakož i jeho pokusy šířit „protižidovské pamflety“ dokonce z vězení. Nelze proto vyloučit, že by nepolepšitelný disident na svobodě dál „pokračoval v trestné činnosti,“ vysvětluje příslušný úřad svůj neobvykle tvrdý přístup vůči vlastnímu občanu zrovna v době, kdy je Německo plné různých imigrantských živlů…

Napsáno s využitím informací z článku Neonazi bleibt trotz schlechten Gesundheitszustandes in Haft publikovaném na stránkách berlínského deníku Der Tagesspiel 18. ledna 2019.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

27. dubna 1937 zemřel v římské vězeňské nemocnici italský marxistický filozof a komunistický filozof Antonio Francesco Gramsci. Ve svém díle se zabýval politickou teorií, sociologií nebo lingvistikou. Jeho nejvlivnějším příspěvkem byla teorie tzv. kulturní hegemonie, v níž přenesl důraz z ekonomického determinismu klasického marxismu na úlohu kulturních institucí při zachovávání moci vládnoucí třídy a která výrazně ovlivnila moderní levici.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív