Categorized | Geopolitika, Politika

Brandon změnil názor na Banderastán

Let's Go Brandon!

Let’s Go Brandon!

Poznámka Délského potápěče: Než se začtete do sžíravé kritiky člověka, co v současnosti vystupuje jako prezident Spojených států, doporučujeme vám přečíst výtah ze studie „Jak destabilizovat Rusko a přetížit jeho síly,“ kterou publikoval jeden z nejrespektovanějších think-tanků v USA, RAND Institute, v roce 2019 a zkonfrontovat závěry studie s událostmi za posledních min. 12 měsíců.

Autor: The Saker

Prezident „Biden“ 1] (tj. „kolektivní“ Biden, nikoli skutečný Brandon 2]) napsal pro New York Times zajímavý článek s názvem „Prezident Biden: Co Amerika bude a nebude dělat na Ukrajině“. 3] Celý článek je přístupný po zaplacení a opravdu nestojí za to ho zveřejňovat v plném znění. Chci se jen vyjádřit k několika „Bidenovým“ tezím.

Za prvé, budu ignorovat odporný zvyk nazývat USA „Amerikou“, když samotná Kanada a Brazílie jsou téměř tak velké jako Spojené státy. Kromě toho má USA pouze 9 833 520 km2, zatímco celková plocha Ameriky je 42 549 000 km2. Konečně, v Americe je 35 zemí, ale budiž, pokud slovo „Murica“ evokuje představy Kapitána Ameriky a mávání (v Číně vyrobenými) vlajkami – pak dobře. Podívejme se na několik klíčových vět:

„Cíl Ameriky je jasný: Chceme vidět demokratickou, nezávislou, suverénní a prosperující Ukrajinu s prostředky k odrazení a obraně proti další agresi (…) Neusilujeme o válku mezi NATO a Ruskem. Jakkoli s panem Putinem 4] nesouhlasím a jeho jednání považuji za pobuřující, Spojené státy se nepokusí o jeho svržení v Moskvě“.

To je ovšem velká změna. V ruštině existuje tento výraz „přezouvání během skoku“ (переобуться в прыжке), který odkazuje na situaci, kdy člověk náhle udělá okamžitou otočku o 180 stupňů poté, co pompézně trvá na cíli, který je nyní opuštěn.

Původní plán byl jednoduchý: rozbít ruskou ekonomiku, nechat svrhnout Putina při nějakém povstání, rozbít Rusko a pak se obrátit na Čínu a rozdrtit i ji. Putin byl, vzhledem k jeho naprosto extrémní démonizaci, jasně označen za objekt totální nenávisti „celým pokrokovým a svobodu milujícím lidstvem“.

A nyní „Biden“ „velkoryse“ umožní Putinovi zůstat u moci. Ano, „Biden“, ne skutečnost, že ruské obyvatelstvo plně podporuje Putina a Zvláštní vojenskou operaci na Ukrajině. Jak hloupí si „Biden“ myslí, že jsme?

Každopádně pokračujme,

„Budeme také pokračovat v posilování východního křídla NATO silami a schopnostmi Spojených států a dalších spojenců. Nedávno jsem přivítal žádost Finska a Švédska o vstup do NATO, což je krok, který posílí celkovou americkou a transatlantickou bezpečnost přidáním dvou demokratických a vysoce schopných vojenských partnerů.“

Celý tento odstavec se dá shrnout různými způsoby, jen zmíním protiřečící si nesmysly. Kde vůbec začít? Dovolte mi zde popsat popsat podstatu NATO několika poznámkami.

Za prvé, cíl NATO. Mám na mysli samozřejmě skutečný cíl, ne všechny ty propagandistické žvásty o svobodě, demokracii atd. Skutečný cíl NATO je jednoduchý: udržet „Rusy mimo, Američany uvnitř, Němce dole“. Pozor, Stalin chtěl sjednocené Německo, jsou to USA, které řekly ne. A NATO bylo vytvořeno před Varšavskou smlouvou, které se na Západě říká „Varšavský pakt“, protože „pakt“ zní zlověstněji. Takže máme hezkou, zářící a mírumilovnou „Organizaci Severoatlantické smlouvy“ na jedné straně a zlý, temný Varšavský pakt na straně druhé. Uvědomte si, od prvního dne se tato organizace zaměřovala na matení veřejnosti o jejích skutečných cílech. I část označení „severoatlantická“ je lež, stačí se podívat na vojenské operace NATO v Afghánistánu!

Za druhé, z vojenského hlediska tvoří NATO z asi 90% USA a zbývajících 10 % lůza. Ano, vím, země NATO mají tanky, letadla, vojáky, lodě atd. Ale nedívejte se na to, co mají, dívejte se na to, co nemají. NATO je zcela závislé na USA, pokud jde o C4ISR (volně: počítačem podporované velení, řízení komunikace a průzkum /zpravodajství/ – pozn. DP), logistiku, údržbu svých zbraňových systémů, výcvik svého personálu atd. atd. Pravdou je, že USA jsou jedinou mocností NATO, na které záleží. zbytek jen plní propagandistickou funkci fíkového listu, aby se skryl nepopiratelný fakt, že NATO je vojenská okupační síla.

Za třetí, zatímco NATO řinčí zbraněmi, ve skutečnosti je papírovým tygrem. NATO může zaútočit na slabé, více či méně defenzivní země. A i tak je jeho konečné skóre dost špatné: selhalo v Libyi, selhalo v Afghánistánu a Iráku, selhalo v Sýrii a dokonce selhalo (vojensky) proti jedinému srbskému armádnímu sboru v Kosovu. I jeho nechvalně proslulá operace Gladio byla naprostým propadákem. Představa, že by NATO mohlo napadnout Rusko v pozemní válce, je naprosto k smíchu a vyvolává otázku: s „čím“?

A konečně, existuje spousta zemí, které byly de facto součástí NATO a přitom zůstaly formálně nezávislé na USA a NATO. Není to jen Finsko nebo Švédsko, je to také Švýcarsko a samozřejmě Ukrajina. Není tedy důležitý formální seznam zemí, ale realita. „Rozšíření“ NATO na východ (Ukrajina), na jih (Kosovo) nebo na sever (Finsko, Švédsko) nemění absolutně nic. Jediné, co způsobuje, je další omezení suverenity a samostatné politiky těchto zemí. Po vojenské stránce je to stará obehraná píseň.

Dále,

„Mojí zásadou během této krize bylo ‚Nic o Ukrajině bez Ukrajiny‘. Nebudu vyvíjet nátlak na ukrajinskou vládu – soukromě ani veřejně –, aby dělala jakékoli územní ústupky. Bylo by špatné a v rozporu s dobře ustálenými zásadami tak učinit.“

Další perla! Takže po Nulandové „Fuck the EU!“ je nám nyní řečeno, že „Biden“ má k Ukrajině a jejímu skvělému vůdci Zelenskému maximální respekt. Ale to nevadí, klíčové slovo je zde „územní ústupky“. Zde je „Biden“ velmi mazaný ve dvou rovinách:

  • Do veřejně přijímaného diskurzu zavádí pojem „územní ústupky“.
  • Veškeré břímě a odpovědnost za jakékoli takové ústupky klade na režim v Kyjevě. Dalo by se říci, že si nad celým tímto problémem myje ruce. Teď jsi sám, kamaráde „Ze“!

Následuje perla, plná samochvály:

„Stát na straně Ukrajiny v její hodině potřeby není jen to správné. Je v našich zásadních národních zájmech zajistit mírovou a stabilní Evropu a dát jasně najevo, že používání vojenské síly není správné.“

Opravdu? Síla neprosazuje pravdu? A jak se potom zrodily samotné USA, když ne právě na tomto principu? Co pak stovky ilegálních vojenských operací a útoků vedených USA proti téměř každé zemi na planetě? Co třeba takzvané „sankce“, které jsou všechny podle mezinárodního práva nezákonné, včetně různých blokád a druhotných sankcí? A co takhle Izrael, genocidní entita, kterou všichni američtí politici zbožně uctívají a která učinila z pořekadla „síla opravňuje“ své nejvyšší náboženské dogma? To je entita, kterou USA nazvaly „jedinou demokracií na Blízkém východě“ a svým nejbližším spojencem! Tvrdím, že místo (jasně protiřečícího se) „v Boha věříme“ by USA měly přijmout nové motto: „Quod licet iovi non licet bovi“, což lze přeložit jako „Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi“

.Mohl bych pokračovat v rozebírání tohoto nudného textu, ale zde je závěr:

„Bidenova“ administrativa mění svůj oficiální narativ.

Dříve šlo o sesazení Putina, který rozdrtil Rusko, nyní jde o předstírání, že je silný, a zároveň připravuje veřejné mínění na nevyhnutelnou porážku ani ne tak samotné Ukrajiny (ta válka byla prohrána v prvním týdnu SVO!), ale porážku USA a NATO v tomto konfliktu.

Jistě, v závislosti na veřejném mínění „Biden“ řekne to nebo ono, nebo opak … nebo obojí. Tak fungují západní politici. Avšak článek v New York Times je jedním z hlavních způsobů, jak vyslat signál vládnoucím elitám a propagandistické mašinérii anglosionistického impéria. Už se nemluví o porážce Ruska, jen o tom, že ukrajinský režim v Kyjevě bude muset sám přijít na to, jak a kdy žadonit o mír.

Úvaha Brandon shifts the narrative on Banderastan vyšla na stránkách The Saker 1. srpna 2022.

Poznámky:

1] Co má autor výrazem „kolektivní Biden“ na mysli vysvětluje v úvodu článku „S ‚Bidenem‘ v Bílém domě musí nyní Kreml přeřadit rychlost“.

2] K označování Bidena jménem Brandon více „Do toho, Brandone“ znamená „Fuck Joe Biden“, iDnes.cz 18. října 2021.

3] Zde je posun od Bidenova verbálního označování Putina za válečného zločince značný – pozn. DP. Viz Putin je válečný zločinec, řekl Biden. Vyzval k další podpoře Ukrajiny. iDNES.cz 4. dubna 2022.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív