Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Židovské organizace vítají návrh imigrační reformy

Náboženská tradice nám velí vítat cizince‘.

Náboženská tradice nám přikazuje vítat cizince.

Pohled na náboženské tradice v roce 2013

„Náboženská tradice nám přikazuje vítat cizince“, říká viceprezidentka Náboženského akčního centra pro reformní judaismus Barbara Weinstein.

Židovské organizace vyjádřily podporu jak Obamovým návrhům imigrační reformy, tak podobnému návrhu vypracovanému skupinou amerických senátorů napříč politickým spektrem.

V úterním lasvegaském projevu věnovanému otázce 11 milionů lidí bez dokladů na území USA prezident Obama zdůraznil nutnost aplikovat platné zákony a poskytnout cestu k občanství.

Dočasný prezident a výkonný ředitel HIAS (organizace zabývající se migrací a přesidlováním uprchlíků) Mark Hetfield řekl, že „věří víc než za posledních mnoho let, že politici konečně vytvoří a nastaví spravedlivý systém pro imigranty a uprchlíky.“

Je čas „spravit poškozený systém“, který zahrnuje „všemožné umělé technické zábrany, které upírají právo na azyl pronásledovaným“, řekl dále.


Židovská rada pro vztahy s veřejností návrhy také přivítala.

„Abychom se konečně dočkali schválení reformy, jsme ochotní spolupracovat jak s republikány i demokraty, s prezidentem i s Kongresem,“ řekl její předseda Larry Gold. „Tato reforma bude znamenat nejen posílení naší země – spolupráce napříč politickým spektrem, která ho provází, by mohla znamenat začátek nové éry.“

Americký židovský výbor (AJC) snahám o imigrační reformu též aplaudoval a označil je za povzbuzující.

„Imigrace je klíčovým prvkem k posílení americké ekonomiky i demokratického pluralismu,“ poznamenal Richard Frolin ředitel AJC pro národní a legislativní záležitosti.

Liga proti urážkám (ADL) vydala následující prohlášení: „Na obou koncích Pennsylvania Avenue zdá se konečně vyslyšeli volání lidu a překonali stranické rozdíly za účelem nápravy nefunkčního imigračního systému v souladu se zdravým rozumem.“

Barry Curtiss-Lusher a předseda a národní ředitel ADL Abraham Foxman řekli, že se jejich organizace těší na nadcházející spolupráci s Kongresem i prezidentem Obamou a že doufají v dialog, který „bude ctít americké dědictví a tradici inkluzivního národa soucitných imigrantů, který si cení rozmanitosti svého lidu.“

B’nai B’rith vydala prohlášení, kde se zavázala „pokračovat v úsilí o konstruktivní výsledek legislativního procesu.“

Nancy Kaufman, výkonná ředitelka Národní rady Židovek (NCJW) prohlásila, že její organizace „je po letech nečinnosti příjemně překvapena energickou snahou prosadit souhrnnou imigrační reformu.  NCJW bude pokračovat ve svém úsilí o reformu, která napraví druhořadý status imigrantů bez dokumentů a zajistí životaschopnou cestu k občanství.“

Jak dodala viceprezidentka Náboženského akčního centra pro reformní judaismus Barbara Weinstein, návrhy jsou „důležitým krokem směrem k řešení problémů, které náš systém sužovaly až příliš dlouho“ a uzavřela s tím, že židovská tradice „nám velí vítat cizince“.

Zdroj The Times of Israel: Jewish groups welcome immigration reform proposals, 31. ledna 2013.

Vítání cizinců v Izraeli v praxi:

Petr Nečas: Problém ilegálního přistěhovalectví do České republiky byl vyřešen

Přesune Izrael část afrických přistěhovalců do České republiky?

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

27. dubna 1937 zemřel v římské vězeňské nemocnici italský marxistický filozof a komunistický filozof Antonio Francesco Gramsci. Ve svém díle se zabýval politickou teorií, sociologií nebo lingvistikou. Jeho nejvlivnějším příspěvkem byla teorie tzv. kulturní hegemonie, v níž přenesl důraz z ekonomického determinismu klasického marxismu na úlohu kulturních institucí při zachovávání moci vládnoucí třídy a která výrazně ovlivnila moderní levici.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív