Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Antisionista Alain Soral zatčen, židovská lobby křepčí nadšením

Antisionista a občanský nacionalista Alain Soral

Antisionista a občanský nacionalista Alain Soral

Autor: Guillaume Durocher

Francouzský antisionistický autor a občanský nacionalista Alain Soral byl po dlouhém balancování na hraně zatčen, o blesk z čistého nebe tak rozhodně nejde. Podle dostupných informací ho přímo na ulici „sebrala“ trojice policistů v civilu.

Na jeho webu Égalité & Réconciliation se objevila následující krátká zpráva:

V podvečer 28. července 2020 byl Alain Soral zatčen trojicí policistů.
Čtyřiadvacetihodinová policejní vazba byla prodloužena.

Podle vyjádření jeho právních zástupců bylo jeho zadržení součástí vyšetřování pro podezření spáchání „tiskového“ přestupku „podněcování ke spáchání zločinu či provinění proti zájmům národa (článek 24, paragraf 4 zákona z 29. července 1881 /!/). Mezi provinění postihované podle tohoto ustanovení patří mj. poskytování nesprávných informací, spiknutí, formování vzbouřeneckého hnutí, budování ozbrojených sil atd.

Něco málo z židovských reakcí:

Mezinárodní liga proti rasismu a antisemitismu (v podstatě francouzská SPLC/ADL) se spokojila s odkazem na starší francouzský film: „Spravedlnost je jako Panenka Marie: Když se čas od času nezjeví, vkrádají se pochybnosti.“

Francouzský svaz židovských studentů: „Stará vykopávka Alain Soral se dnes večer nebude volně procházet po pařížských ulicích. Alain Soral jde za katr – konečná pro všechny antisemity, kteří si myslí, že jsou beztrestní.“

Meyer Habib, nepříliš bystrý poslanec zastupující francouzské občany v Izraeli, přispěchal s návrhem, aby se francouzská spravedlnost inspirovala u kalifornských technologických gigantů: „Antisemitská špína a popírač holokaustu Alain Soral znovu zatčen! Po třech soudních rozsudcích během dvou let je nejvyšší čas, aby hnil za mřížemi! V jedné cele s Dieudonném. Facebook a YouTube si konečně začaly dělat pořádek, Francie je musí následovat!“

Zatím není jasné, proč byl přesně Soral zatčen. Nedávno byl tuším odsouzen k trestu odnětí svobody za přetištění holokaustové karikatury, jenž odvolací soud zmírnil na pokutu ve výši pět tisíc euro.

Osobně jsem přesvědčen, že tento nejnovější zásah má co do činění s jeho vysoce kritickým až konspirátorským postojem ke koronavirové pandemii. Není pochyb, že technologičtí giganti nalezli v „ochraně veřejného zdraví“ dobrou záminku pro cenzuru alternativních médií, na něž si brousili zuby už dávno pro jejich ideologické nebo etnické ideozločiny.

Alain Soral dobře ví, že skutečný disident se dřív či později nevyhne tomu passer par la case prison (projít si vězením), stejně jako tomu bylo u jeho slavných předchůdců Marxe nebo Maurrase.

Zpráva Guillaume Durochera Anti-Zionist Writer Alain Soral Jailed, Jewish Lobby Overjoyed vyšla na stránkách Unz Review 30. července 2020.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

27. dubna 1937 zemřel v římské vězeňské nemocnici italský marxistický filozof a komunistický filozof Antonio Francesco Gramsci. Ve svém díle se zabýval politickou teorií, sociologií nebo lingvistikou. Jeho nejvlivnějším příspěvkem byla teorie tzv. kulturní hegemonie, v níž přenesl důraz z ekonomického determinismu klasického marxismu na úlohu kulturních institucí při zachovávání moci vládnoucí třídy a která výrazně ovlivnila moderní levici.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív