Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Stavme zdi, ne mosty

Build walls, not bridges

Autor: Colin Liddell

Podruhé během několika týdnů udeřili muslimští teroristé v Londýně. Tentokrát použili k útoku bílou dodávku, kterou ve vysoké rychlosti naráželi do chodců na London Bridge, aby následně z auta vyskočili a dlouhými noži bodali kolemjdoucí. Podle jedné zprávy v tomto momentě někteří neozbrojení policisté utekli a lidé se tak museli sami bránit židlemi vrhanými na teroristy. Zavražděno bylo sedm lidí a dalších padesát jich dopravili s různě vážnými zraněními do nemocnic. Ozbrojení policisté bezprostředně po příjezdu na místo činu všechny tři útočníky zastřelili.

Vezmeme-li v potaz obvyklé povídačky předkládané po podobných útocích, jistě stojí za zmínku, že nikdo se nepokusil nadhodit téma „psychických problémů“ útočníků. Způsob jejich nemilosrdného – a zcela adekvátního – zmasakrování pak je nevysloveným přiznáním státu, že se na každý pád jednalo o islámem inspirovaný útok a že islám je na jisté úrovni nepřátelskou silou.

Použité metody teroristů ukazují na dosti primitivní útok: využití vozidel najíždějících do lidí na frekventovaných místech se stala nedílnou součástí islámského DIY („udělej si sám“) terorismu. Průkopníky chaotického bodání, jež následovalo po útoku dodávkou, pak jsou islámští ujgurští teroristé v Číně, kterým se přes dobře hlídané čínské hranice jen velmi obtížně pašují zbraně. Dnes tato metoda zdá se stále více proniká i do Evropy.

Poselství zní jasně: muslimští teroristé využijí k docílení co největšího množství krve a utrpení jakýchkoliv dostupných prostředků. S tím jak jejich počty v západoevropských společnostech porostou, se nápor na bezpečnostní složky postupně stane neúnosným, následkem čehož se teroristům bude dařit dostávat do svých cílových oblastí stále ničivější zbraně.

Úřady očividně věří, že tvrdý postup by muslimy „odcizil“ a tím pádem nahnal do náruče radikalismu. Tato úvaha je však chybná. Neustálé zženštilé ústupky a další signály slabosti západních předáků podle všeho další útoky spíše povzbuzují, stejně jako ubohá reakce širší veřejnosti, která se vesměs může přetrhnout, aby dala na odiv svou snášenlivost ke všem muslimům.

Stavme zdi

A teď tu o babičce.

Všechny ty směšné modlitby a tiché demonstrace se svíčkami jsou pro teroristy prostě jen dalším znamením, že útočí proti slabé zemi, zralé k dobytí.

Liberálové s oblibou opakují „Stavme mosty, ne zdi.“ Jaká ironie osudu, že ke dvěma nejnovějším teroristickým útokům v Londýně došlo na mostech. Vysmívají se snad teroristé liberálům? Rozhodně to tak vypadá.

Před pár týdny sólo terorista srážel pronajatým autem lidi na Westminster Bridge a pokusil se dostat do Parlamentu, než ho zastřelili. Tento útok byl v zásadě stejný – další most, další mrtví. Dalo by se to vykládat i tak, že teroristé nám říkají, abychom strhnuli mosty a vystavěli zdi. Opravdu bychom se měli jejich radami řídit.

Nejlepším způsobem, jak toho docílit, by bylo omezit cestování mezi Spojeným královstvím a islámským světem – zničit vzdušný most, jež muslimy spojuje s globální teroristickou sítí. Anebo ještě lépe, můžeme ho upravit tak, aby vedl jen jedním směrem: ven!

To však zcela zjevně nestačí. Máme co do činění s tolika „domácími“ teroristy, kteří plavou jako ryby ve vodách britské islámské komunity, že jako pravděpodobně nezbytné se jeví i omezení pohybu uvnitř země, především ze společenství zamořených islámským radikalismem. Pokud to znamená vytvoření ghett – budiž. Ještě lepší by ovšem vymezit britské hodnoty způsobem, který by fakticky vylučoval hodnoty islámské a zároveň všemožně vybízet a podporovat upřímně věřící muslimy, aby svou hlubokou víru praktikovali v některé, jimi zvolené islámské zemi.

Nejsem tak naivní, abych věřil, že se Británie z ničeho nic probudí a začne zavádět tato prostá a očividně rozumná opatření jen kvůli tomu, že se hromada mrtvol navýšila o dalších sedm obětí. Ne, Britové si budou muset popálit ruce ještě mnohem víc.

Zatímco přední postavy Alt-Lite (občanští nacionalisté, v kontrastu a někdy i přímém rozporu s etnonacionalismem Alt-Right /alternativní pravice/ – pozn. překl.) jako Paul Joseph Watson and Stefan Molyneux využijí této příležitosti, aby se uvedli do stavu morální a emočního pobouření, drsná pravda bohužel je, že tyto útoky nezmění nic. Buďme realisté – nikam nepostupujeme, a ještě ani nějakou delší dobu postupovat nebudeme.

Přesný titulek k celé události by tak asi měl znít nějak následovně: „Menší teroristický útok v Londýně způsobil dočasné potíže: přípravy na další jsou v plném proudu.“

Úvaha Colina Liddella Build walls, not bridges vyšla na stránkách Alternative Right 4. června 2017.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív